The Streetfood Bar

Traditionele Thaise Streetfood

The Streetfood Bar

Van dinsdag tot en met zondag bereiden wij dagelijks verse en authentieke Thaise gerechten in de binnenstad van Amersfoort voor jou. Heerlijk als lunch, tussendoor of als diner.

Even voorstellen

In 2019 is The Streetfood Bar in Amersfoort overgenomen door Nittaya.


Nittaya: Oorspronkelijk kom ik uit Thailand en woon ik al bijna 26 jaar in Nederland.

Toen ik 10 jaar oud was, was ik al werkzaam in de winkel van mijn moeder in Thailand. En ja, dat was natuurlijk streetfood koken, gemakkelijk en snel. Ondertussen moest ik wel naar school en heb ik mijn opleiding afgemaakt als vertegenwoordiger. Maar koken bleef toch mijn grote passie.

Thailand, Bangkok, 40 jaar geleden. Mijn moeder is hier Thais aan het koken op een streetfoodmarkt

Eenmaal in Nederland ben ik gelijk gestart met het leren van de Nederlandse taal en heb ik diverse niveaus behaald. In die periode maakt ik kantoren schoon en bereidde ik maaltijden voor verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Na 5 jaar ben ik doorgestroomd naar de slagerij van de C-1000, die later is overgenomen door de Jumbo. Naast de slagerij was ik ook deels verantwoordelijk voor de groente- en fruitafdeling en stond ik wekelijks in de winkel te koken ter promotie van de verschillende hapjes en kruiden. Mijn passie om eten en koken bleef alsmaar terugkomen en dat bleef ook niet onopgemerkt.

Pruttelende red curry met malse kipแกงเผ็ดไก่

De (oude) eigenaar van The Streetfood Bar was destijds een vaste klant bij mij en informeerde of ik interesse had om in zijn restaurant te komen werken als kok. Na 20 jaar met veel plezier in de supermarkt te hebben gewerkt vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na een tijdje liet de oude eigenaar weten dat hij ging stoppen en vroeg hij of ik het restaurant over wilde nemen. Uiteraard wilde ik dat! Een nieuwe en leuke uitdaging maar toch lekker blijven koken. Dit is wat je noemt 'op je pad tegen komen' en ik ga ervoor. Met veel plezier kook ik, samen met Het Streetfood Bar team, dagelijks verse en authentieke Thaise maaltijden voor jou.

Wij zijn van wekelijks van dinsdag tot en met zondag geopend, de keuken sluit een half uur eerder.


Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 12:00 - 20:00
Woensdag: 12:00 - 20:00
Donderdag: 12:00 - 21:00
Vrijdag: 12:00 - 21:00
Zaterdag: 12:00 - 21:00
Zondag: 16:00 - 20:00